I denne artikel undersøger Peter Hobel, hvordan elevernes innovative evner udvikles i forbindelse med rapport- og synopsisskrivning. Artiklen stammer fra et særnummer af Gympæd 2.0 om gymnasiereformen 2017 og et følgeforskningsprogram, som går i gang på 40 gymnasier. Lektor Ane Qvortrup leder programmet. Fokusområde: Fagligt samspil. Reformen fra 2005 lagde i den forbindelse op til, at elevernes kreative og innovative evner og deres kritiske sans skulle i spil, og at eleverne skulle anvende fagene inden for deres studieretninger til at producere ny viden. Måske ikke ny viden i absolut forstand, men ny viden for dem selv. Dette fokus på fagligt samspil førte til centrale nyskabelser som Almen Studieforberedelse på stx, Studieområdet på hhx og htx, faggrupperne på hf og studieretningsprojektet. Det faglige samspil udfordrer fag og fagdidaktik og sætter fagene og deres undervisningspraktikker under pres, når ’hændelsen’ er fagligt samspil og ikke enkeltfaglig undervisning. Forskere fra Syddansk Universitet har fulgt denne proces, hvor fagligt samspil udfordrer fagene, og hvor samspilsorienteret didaktisk planlægning udfordrer (fag)didaktikken.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Fokusområde: Faglig udvikling og fagsamspil
Forfatter(e)
Peter Hobel
Udgiver
Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet
Udgivelse
Gympæd 2.0 (17)
Genre
Artikel
Omfang, antal sider
Udgivelsesår
Almen didaktik og pædagogik
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.